- شیراز، بلوار امیرکبیر، خیابان صفایی شمالی (قالیشویی) نبش کوچه 5
- info@farscontrol.com
- 07138208176
شیر برقی آبیاری یک دستگاه خودکار است که برای کنترل جریان آب در سیستم آبیاری استفاده میشود. این شیرها معمولاً به صورت الکترومکانیکی عمل میکنند و با اتصال به سیستم برق و کنترل های مختلف، میتوانند به طور خودکار و بر اساس زمانبندی یا شرایط خاص، جریان آب را روشن یا خاموش کنند.
این شیرها معمولاً در سیستم های آبیاری کشاورزی، باغ ها، گلخانهها، سیستم های آبیاری خودکار چمن ها و محیط هایی که نیاز به کنترل دقیق و خودکار جریان آب دارند، استفاده میشوند.
شیر برقی آبیاری آب یک شیر کنترل شده الکتریکی برای تنظیم جریان آب است. با اعمال ولتاژ روی سیم پیچ، دریچه باز می شود و مایع می تواند از آن عبور کند. به شیرهای برقی، شیر الکترومغناطیسی، شیر آب، شیر برقی یا شیر الکترومغناطیسی نیز می گویند. شیرهای برقی Rain Bird l به طور ویژه برای آبیاری طراحی شده اند. آنها ساختار محکمی دارند و به صورت اختیاری مجهز به کنترل جریان دستی هستند، بنابراین جریان مورد نظر را می توان تنظیم کرد. اکثر مدلها دارای عملکرد نادیدهگیری هستند، در صورت نیاز میتوان شیر را به صورت دستی باز کرد. علاوه بر این، آنها مجهز به فیلتر ذرات خاک هستند.
ساختار شیرهای Rain Bird با سیم پیچ 24 ولت AC (جریان متناوب) ارائه می شوند. اکثر کنترل کننده های آبیاری با 24 ولت AC کار می کنند. اگر 24 ولت AC در دسترس نیست، می توان یک شیر برقی جهانی مانند سری ST-IA از JP Fluid Control انتخاب کرد. این شیرها با طیف گسترده ای از ولتاژهای کنترل موجود هستند: 24 ولت AC، 230 ولت AC، 12 ولت DC، 24 ولت DC و 120 ولت AC. شیرهای برقی سری ST-IA تا زمانی که ولتاژ کنترل مطابقت داشته باشد تقریباً با تمام کنترل کننده های آبیاری خودکار سازگار هستند. شیرهای سری ST-IA بدنه برنجی دارند و از شیرهای پلاستیکی مقاوم تر هستند.
این شیرها میتوانند بر اساس زمانهای مشخص شده جریان آب را روشن و خاموش کنند. مثلاً میتوانند هر روز در ساعت مشخصی آبیاری را انجام دهند.
برخی از شیرهای برقی آبیاری دارای حسگرهای مختلفی هستند که به اطلاعات محیطی و شرایط آبیاری نیاز دارند. به عنوان مثال، حسگرهای رطوبت خاک میتوانند تشخیص دهند که آیا خاک نیاز به آبیاری دارد یا خیر.
بعضی از شیرهای برقی آبیاری امکان کنترل از راه دور را فراهم میکنند، به این ترتیب میتوان از طریق تلفن همراه یا اینترنت، جریان آب را تنظیم و کنترل کرد.
استفاده از شیرهای برقی آبیاری معمولاً منجر به صرفهجویی در مصرف آب میشود زیرا میتواند آبیاری را به طور دقیق و به میزان لازم انجام دهد.
در کل، استفاده از شیرهای برقی آبیاری نه تنها به بهبود کارایی و کنترل آبیاری کمک میکند، بلکه به صرفه جویی در منابع آب و انرژی نیز کمک میکند.
تعدادی شیر برقی با انواع مختلف اصول کار وجود دارد، مانند عملیات مستقیم، نیمه مستقیم و غیر مستقیم. شیرهای (نیمه) مستقیم از فشار 0 بار کار می کنند، در حالی که شیرهای غیرمستقیم برای عملکرد مناسب به حداقل فشار نیاز دارند. لطفاً توجه داشته باشید که شیرهای برقی سری ST-IA غیر مستقیم کنترل می شوند. این بدان معنی است که این شیرها از فشار تغذیه برای باز و بسته شدن غشای شیر استفاده می کنند. این به یک سیم پیچ کوچک اجازه می دهد تا جریان زیادی از آب را راه اندازی کند. با این اصل کار، لازم است که همیشه حداقل فشار حداقل 0.5 بار در لوله تغذیه وجود داشته باشد.
اگر شیر به آب اصلی یا پمپ وصل باشد، مشکلی نیست، اما اگر از مخزن تغذیه بدون فشار استفاده شود، فشار ممکن است برای باز و بسته کردن صحیح شیر بسیار کم باشد. در این شرایط، یک نیمه مستقیم عمل کردشیر برقی (مانند سری DF-SA) یا شیر توپی برقی انتخاب بهتری است. شیرهای توپی حساسیت کمتری به کثیفی دارند، برق کمتری مصرف می کنند، اما قیمت بالاتری دارند و باید در جای خشک نصب شوند.
شیرهای برقی آبیاری آب با آب تمیز به درستی کار می کنند. هنگامی که آب کثیف است، شیر به راحتی می تواند مسدود شود و در نتیجه نشت احتمالی یا عملکرد غیرقابل اطمینان ایجاد شود. علاوه بر این، ممکن است طول عمر به دلیل افزایش سایش کاهش یابد. برای جلوگیری از این امر، باید یک فیلتر در سمت منبع (برای ذرات کمتر از 500 میکرومتر) نصب شود. از طرف دیگر، می توان از شیر توپی الکتریکی استفاده کرد، آنها ساختار محکم تری دارند و بنابراین حساسیت کمتری به خاک دارند.
آبیاری خودکار باعث صرفه جویی در زمان و آب می شود. آبیاری منظم و مداوم باغ مهم است. این امر مستلزم نظم و انضباط است و زمان صرف می کند. به همین دلیل است که بسیاری از مردم از سیستم های آبیاری اتوماتیک استفاده می کنند. این چند مزیت واضح دارد:
اکثر سیستم های آبیاری با یک لوله اصلی تغذیه کار می کنند که به مناطق مختلف منشعب می شود. پهنه ها باید بر اساس ظرفیت آب مورد نیاز، محل و نوع پوشش گیاهی تعیین شوند. هر منطقه یا منطقه با یک شیر برقی ارائه می شود. شیرهای برقی در یک مکان مرکزی یا در جعبه های شیر نصب می شوند، بنابراین محافظت شده و دور از دید هستند. علاوه بر لوله های تامین آب، یک کابل کنترل نیز مورد نیاز است. هر شیر برقی به کنترل کننده آبیاری متصل است. به این ترتیب می توان هر زون را کنترل کرد. کنترل کننده آبیاری را می توان با یک برنامه زمانبندی آبیاری برنامه ریزی کرد. اگر در یک منطقه دورتر یا حساس به آب با مخزن آب استفاده می شود، یک سوئیچ شناور اغلب برای نظارت بر سطح آب و فعال کردن کنترلر/شیر استفاده می شود.
salam besiyar aali bod tashakor az shoma
خواهش میکنم. ممنون از حضور شما
ممنونم از این مطلب مفید . من بقیه مطالب سایت رو هم خوندم همه خیلی خوب بود.
سلام تشکر از شما برای این دیدگاه ارزشمند .
سلام من یک گلخونه دارم . برای سیستم آبیاریش شنیدم از این نوع شیرها باید استفاده کنم .این درسته؟
آبی که بهش وارد میشه حتما باید فیلتر شده باشه؟
سلام و عرض ادب
بله این نوع شیر برای سیستم های آبیاری کشاورزی، باغ ها، گلخانهها، سیستم های آبیاری خودکار چمن ها و محیط هایی که نیاز به کنترل دقیق و خودکار جریان آب دارند هست.
صد در صد آب باید فیلتر بشه برای این امر یک فیلتر در مسیر منبع آب قرار داده میشه.
شاد و تندرست باشید
سلام .من برای زمین کشاورزیمون از این نوع شیر برای سیستم آبیاری استفاده کردم و واقعاً راضی هستم
سلام تشکر از دیدگاه شما.
موفق و پیروز باشید
tashakor khooob bod
سلام سپاس از شما
شاد و تندرست باشید
چقد جالب بود.
ممنونم لطف کردین
سلام و عرض ادب .
سپاس از حضور شما روزگارتان شاد
mersi az shoma.
foroshe hozori darid? tehranid?
سلام و عرض ادب. خیر ما شیراز هستیم .
شیراز، بلوار امیرکبیر، خیابان صفایی شمالی(قالیشویی) نبش کوچه 5
خیلی عالی بود
سلام و عرض ادب .
سپاس از حضور شما روزگارتان شاد